12/06/15 16:17
(http://pik.bg)

Фандъкова прави коледен фермерски пазар

Фандъкова прави коледен фермерски пазар

Първият коледен фермерски пазар ще се проведе на 20 декември 2015 г. в центъра на София на ул. Оборище (между бул. Васил Левски и храм-паметника Александър Невски). Събитието е под патронажа на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Организатори са Столична община, общинското дружество "Пазари Юг" ЕАД, "Хранкооп" и фондация за биологично земеделие "Биоселена". На пазара се очаква да изложат продукция над 100 фермери от цялата страна. Специално място ще бъде отредено и на биопроизводителите. Целта е пазарът да стане традиционен за коледните празници и да се провежда всяка година. Отделно се планира през останалото време от годината да бъде седмичен.

Столична община и "Пазари Юг" са приготвили още една изненада за Коледа за софиянци и гостите. От 17 до 23 декември ще се проведе коледното издание на балканския кулинарен и културен фестивал "София Мези". Съорганизатори са дирекция "Култура" към общината, "Национална спортна база" ЕАДфондация "Румънеца и Енчев" и читалища и културни институти на територията на столицата. Фестивалът ще се проведе пред метростанция "Васил Левски", на стадиона. На него ще бъде представена различна балканска кухня, скара, мезета, напитки, вино и др. Едновременно с това ще има богата културна и музикална програма.

Двете събития ще станат традиция за столичани. Забавления на открито се провеждат в редица европейски столици за Коледа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване