12/07/15 17:14
(http://pik.bg)

20 години затвор и 20 000 лв. кръвнина за жестокото убийство на многодетна майка

20 години затвор и 20 000 лв. кръвнина за жестокото убийство на многодетна майка

Окръжен съд Велико Търново постанови днес присъда от 20 години ефективно лишаване от свобода за Венелин А. М., който на 28.10.2014 г. в гр. Велико Търново умишлено умъртви 46-годишната Цонка К. Г. от гр. Варна.

Убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, като подсъдимият е нанесъл четири дни по-ръно множество прободно-порезни рани с нож в областта на гръдния кош, корема, долни и горни крайници на жената, които са засегнали бял дроб, сърдечна торбичка, сърдечен мускул и коремни органи. Убиецът ще изтърпи наказанието при първоначален строг режим в затвор.

Венелин А. М. е осъден и да плати 20 000 лева по граждански иск за нанесени неимуществени вреди в резултат от извършеното престъпление на една от дъщерите на убитата жена. Жертвата е многодетна майка.   

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Велико Търново. С отделно определение, съдът потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража” на подсъдимия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване