12/07/15 06:06
(http://www.klassa.bg/)

Ангелкова: Туристическото лято не бе толкова лошо

 Лятото беше трудно, но не беше толкова трагично и черно, каквито прогнози се чертаха в началото на годината, каза в предаването „Седмицата“ на „Дарик“ радио министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя допълни, че очакваният спад на посещенията от Русия и Украйна от около 25% е станал факт.

Министърът отчете, че през лятото на тази година в България са дошли 4,5 млн. чуждестранни туристи. Тя посочи, че още от май месец т.г. са предприети мерки за летния туристически сезон през 2016 г. „Работи се с директно преговаряне с големите туроператори, които реално водят туристите в България”, уточни тя.

От думите й стана ясно, че летният сезон формира 70 на сто от приходите. Делът на зимния туризъм е около 20%, а останалите 10 процента се поделят от другите видове туризъм - бално, еко, културно-исторически и т.н.

За започващия зимен сезон прогнозите са оптимистични на база на ранните записвания, смята още Ангелкова. Очакванията са за до 7% повече туристите спрямо миналата година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване