12/07/15 18:26
(http://www.dnevnik.bg/)

Двама души са пострадали при стрелба с охраната на Алексей Петров в София


Текстът е обновен в 23:05 часа. За задържания за стрелбата мъж - четете тук. 

Двама души са пострадали при стрелба в София тази вечер. Първоначално МВР съобщи за трима откарани в болницата, но в следващите информации от полицията потвърдиха само за двама. По-късно стана ясно, че третият човек, по който е стреляно все още се издирва. 

БНТ съобщи, че охраната на Алексей Петров е стреляла, след като е забелязала хора в района на жилището му в близост до бул. "Черни връх". 

Сигналът за нападението на булевард "Черни връх" е подаден в 17.45 часа, казаха от полицията.

Първоначални противоречиви информации

По информация на БНР е стреляно е от автомобил, който е напуснал мястото на престъплението. Според други сведения престрелката е станала на тротоара, съобщи "Нова телевизия". "Нямаме информация стрелбата да е дошла от автомобил", каза пред телевизията директорът на СДВР Младен Маринов. Той уточни, че простреляните са двама, ранени са в краката и са без опасност за живота. Те са се движели по тротоара, когато срещу тях е открита стрелба.


Районът е отцепен от полицията, движението на моторни превозни средства по булеварда след кръстовището с ул. "Сребърна" е затруднено. 

Няма данни за жертви, трима пострадали са откарани в болница, съобщи първоначално от МВР и казаха, че криминалисти работят по изясняване на обстоятелствата около инцидента.

Има ли връзка стрелбата с Алексей Петров

По първоначална неофициална информация на "Дневник" е стреляно по охраната на Алексей Петров.

Източници на "Хоризонт" от МВР са отхвърлили тази информация. 

На въпрос дали може да се каже, че пострадалите са охранители на Алексей Петров, директорът на столичната полиция Младен Маринов отговори, цитиран от агенция "Фокус": "Нямаме такава информация".

По-късно стана ясно, че охранителите на Петров са стреляли по тримата мъже. 



Ако се окаже, че е стреляно по хора, свързани с Петров - това ще бъде второ неуспешно нападение срещу бившата барета за малко повече от месец. На 29 октомври сутринта по колата му беше стреляно с ръчен гранатомет близо до дома му в столичния квартал "Кръстова вада". Никой не пострада, освен бронираният автомобил на Петров. Тогава бившият съветник в ДАНС, а сега подсъдим по делото "Октопод" заяви, че не е бил заплашван и не е подозирал, че може да стане мишена на повторно нападение, по-късно обяви голяма парична награда за информация за стрелбата. Първата атака срещу него беше през 2002 година, когато Петров беше прострелян пред басейна "Спартак" в София.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване