12/07/15 06:28
(http://www.klassa.bg/)

Кметът на Лондон: Западът трябва да се „съюзи с дявола“

 В статия за британския вестник The Telegraph, цитирана от "Фокус" кметът на Лондон Борис Джонсън твърди, че западът трябва да се „съюзи с дявола“ и да работи заедно с Владимир Путин и Башар Асад в Сирия.
„Вижте, аз не съм фен на Владимир Путин. Въпреки , че той прилича на домашното духче Доби, той е безскрупулен тиранин и манипулатор. Това означава ли, че е морално невъзможно да работим с него? Не съм сигурен. Трябва да се фокусираме върху целите си. Ние целим да унищожим ИДИЛ като сила в Сирия и Ирак. 

Не можем да постигнем това без сухопътни сили. Трябва ни някой да предостави „ботуши на земя“. Британците няма да дадат сухопътни части. Французите и американците също не изпитват охота.

Имаме около 70-хилядна Сирийска свободна армия, но тази бройка може да е силно преувеличена и да съдържа джихадисти. Кой остава? Отговорът е очевиден- Асад, неговата армия. В момента има знаци, че те напредват.
Сега е време да оставим настрана умствената настройка от Студената война. Не е вярно, че всичко, което е добро за Путин, автоматично лошо за Запада. Ние имаме обща цел- да премахнем опасността от ИДИЛ. Всичко друго е второстепенно“, пише Джонсън.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване