12/07/15 07:17
(http://www.klassa.bg/)

Русия започва завоюването на Вселената от Луната

 "Русия иска да завоюва Вселената или поне като минимум - Луната", пише австрийският вестник Österreich. Както съобщава изданието понастоящем се осъществява програма, чиято цел е изследването на повърхността на спътника на Земята и търсенето на подходящо място за строителството на постоянна лунна база.
Към 2024 г. в подготвителния етап трябва да се присъедини луноход, през 2030 г. ще се отправят първите космонавти, а от 2040 г. в експлоатация трябва да бъде въведена и самата лунна база, се отбелязва в статията. 

По думите на руския вицепремиер Дмитри Рогозин, Луната не представлява промеждутъчен пункт в борбата за превъзходство в космоса, ами е самостоятелна цел, пояснява изданието.

"Ще бъде безсмислено да извършваме десет или двадесет полета до Луната, а след това да се откажем от всичко и да продължим по-далеч към Марс, каза Рогозин, цитиран от австрийския вестник. "Ние ще заселим Луната завинаги", завършва руският вицепремиер. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване