12/08/15 08:57
(http://www.dnevnik.bg/)

Атанасов: Няма да напускаме управлението, ако не бъдат приети промените в Конституцията


Реформаторският блок няма да напуска коалиционното управление, ако в сряда Народното събрание не приеме предложените от тях промени в Конституцията. Това заяви депутатът от Реформаторския блок и председател на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов пред Би Ти Ви.

Парламентарната комисия вече отхвърли голяма част от предложените промени като независим прокурор за разследване на корупцията във високите нива на властта, намаляване мандата на главния прокурор и председателите на върховните съдилища от седем на пет години, възможност една пета от народните представители да предложат на ВСС временно отстраняване на главния прокурор

Председателят на комисията Димитър Лазаров тогава направи уточнението, че в парламентарната зала нещата могат да изглеждат по-различен начин.

"Христо Иванов ще е министър до тогава, докато представителите на ДСБ са във властта. Ние сме комплект. Не може да бъде изваден Христо Иванов от правителството, въпреки волята на ДСБ - в това сме категорични". Това коментира в петък Атанасов пред БНР.

Реформаторският блок няма никакви интереси да клати правителството, заяви Атанасов. "Нали сме гласували за това правителство... Ние сме гласували за избор на този премиер и това правителство и нямаме никакъв интерес да клатим правителство както твърдят медиите на сарайско-библиотекарската група."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване