12/08/15 17:38
(http://pik.bg)

„Българската Коледа” подпомога дете, страдащо от остеогенезис имперфекта

„Българската Коледа” подпомога дете, страдащо от остеогенезис имперфекта

Благотворителната кампания „Българската Коледа” подпомогна дете от Велико Търново, страдащо от остеогенезис имперфекта. Всичко, свързано с участието, се организира от болницата, като с набраните средства се осигуряват лекарства за съответното заболяване, това каза Здравка Грънчарова, майката на Ивана Дончева, която участва в кампанията, съобщава "Фокус".

Тя обясни, че за 2015 година детето й е подсигурено с лекарства. „Надявам се през 2016 година кампанията да продължи. Цената на лекарствата е различна, в зависимост от държавата, от която са закупени, но сумата е близо 300 лв. На всеки 3 месеца ходим при лекаря, за да влива лекарствата”, каза Здравка Грънчарова. По думите й, освен кампанията „Българската Коледа”, държавата не помага по никакъв начин на хората с подобни заболявания. „Преди да бъдем включени, бяхме принудени сами да осигуряваме лекарствата си. Познавам семейства, които имат деца, навършили 18 години и вече нямат право да участват, тоест оттук нататък те се справят както могат”, каза още Здравка Грънчарова. Тя допълни, че вярва в доброто в хората и смята, че може и да са малко, но има такива, които са склонни да помагат.
Припомняме, че тази година „Българската Коледа” е под надслов „Да помогнем на децата в реанимация” и се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване