12/08/15 07:59
(http://www.klassa.bg/)

Взрив проля кръв на спирка в Москва

 Четирима души са били ранени при експлозия на автобусна спирка в центъра на Москва, съобщават руски информационни агенции. Полицията в Москва съобщи, че неидентифицирано взривно устройство е избухнало тази вечер на спирка на градския транспорт на улица "Покровка", само на около километър и половина от Червения площад. Първоначално бе съобщено за трима пострадали. Две жени и един мъж са пострадали при взрива, уточнява ТАСС. Нараняванията им са причинени от пръснали се от експлозията стъкла и няма опасност за живота им. Двете жени са били хоспитализирани, а мъжът е получил медицинска помощ на място.

Предварителни данни от огледа сочат, че причина за взрива (с мощност 50 грама в тротилов еквивалент) може да е самоделно взривно устройство, хвърлено от автомобил или от прозорец на близка сграда.

По случая е заведено дело срещу неизвестен извършител за "хулиганство" и са предприети всички мерки по издирване и задържане на извършителите, каза говорителят на московската полиция Андрей Галиакберов.

Към момента няма индикации инцидентът да е свързан с екстремизъм, отбелязва АП.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване