12/08/15 07:54
(http://www.klassa.bg/)

Дадохме за застраховки 1,6 млрд. лв.

 Застраховки за 1,6 млрд. лв. сме направили от началото на годината до края на октомври, показват последните данни на Комисията за финансов надзор. Това е с 28 на сто повече от същия период на миналата година. От общата сума 1,25 млрд. лв. се падат на полиците по общото застраховане, а 326 млн. лв. - на животозастраховането. Това означава годишен ръст от 7% на първите и 20 на сто – за застраховките „Живот“.

Премиите в общото застраховане продължават да се формират от задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, „Автокаско“, имуществените и здравните застрахователни продукти. Към края на октомври сключените полици „Гражданска отговорност“ са в размер на 475 млн. лв., което е ръст от 6 на сто годишно. При „Автокаско“ увеличението на премийния приход е с 11% до 395 млн. лв. Съществен дял заемат и имуществените застраховки. Към края на октомври те са за 215 млн. лв.

В сегмента на животозастраховането най-голям е приходът от застраховките „Живот“ и рента. За първите десет месеца на годината са сключени с 16% повече такива полици за общо 234 млн. лв. Сключените здравни застраховки са за едва 24 млн. лв. Те обаче са с една четвърт повече от сключените аналогични полици за януари-октомври 2014 г.

За десетмесечието застрахователите са изплатили обезщетения в размер на 827 млн. лв.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване