12/08/15 07:57
(http://www.klassa.bg/)

Кайсерован врат Тракия” влезе в еврорегистрите на защитените храни

 Европейската комисия вписа „Кайсерован врат Тракия” в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер, съобщи за „Монитор” Кирил Вътев, член на сдружението „Традиционни сурово-сушени месни продукти”. Това e петия български продукт, който получава защита като традиционно български по европейските схеми за качество. Първите деликатеси, вписани в еврорегистрите, бяха „Филе Елена”, „Луканка Панагюрска”, „Роле Трапезица“ и Горнооряховски суджук.

Решението влиза в сила с публикуването на регламента в Официалния вестник на ЕС. Заявлението за регистрация беше подадено в министерството на земеделието от сдружението „Традиционни сурово-сушени месни продукти”, а заповедта на земеделския министър е от юли 2012 г.

Членовете на сдружението ще имат право да произвеждат „Кайсерован врат Тракия”, като трябва да спазват одобрената спецификация и обозначават продукта с европейското лого за ХТСХ, както и да използват означението „Храна с традиционно специфичен характер”. Регламентът влиза в сила 20 дни след неговото публикуване. В случай, че други производители искат да произвеждат кайсерования врат Тракия, трябва да спазват продуктовата спецификация

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване