12/08/15 10:08
(http://pik.bg)

Мария Габриел: ЕС трябва да намери работещо решение в борбата срещу нелегалната миграция

Мария Габриел: ЕС трябва да намери работещо решение в борбата срещу нелегалната миграция

Европа не разполага с точна статистика и точен брой на трафикантите на хора, което води до затруднения в борбата с нелегалната миграция. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел.

ЕС няма ясен профил на контрабандистите, за да може по този начин да бъдат идентифицирани и пътищата, и начините, по които те действат, допълни тя. „Това е едно голямо предизвикателство на европейско ниво. Много бързо трябва да си зададем въпроса, какво може още да се направи на ниво Европейски съюз“, посочи Габриел.

Евродепутатът уточни, че в днешната конференция ще вземат участие представители на Европейската комисия и други европейски институции, както и представители на ЕВРОПОЛ и ИНТЕРПОЛ. Габриел открои необходимостта от сътрудничество с т. нар. „трети страни“.

Основна цел на днешната конференция е проблематиката свързана с контрабандата на мигранти, която е изключително сложна да бъде поставена по-ясно, за да се намери работещо решение, каза още евродепутатът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване