12/08/15 15:40
(http://www.dnevnik.bg/)

Община Варна премахва "ничии" кабелни мрежи


Продължава премахването на незаконни кабелни мрежи във Варна.

Четири заповеди за премахване на незаконни кабелни мрежи във Варна изпълнява в момента общинската администрация. Дейността е поверена на общинската дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред", а акцията обхваща част от идеалния център на Варна.
До момента са изпълнени две заповеди за премахване на незаконно окабеляване в район "Аспарухово", където са отстранени над  10 хил. м кабели, съобщиха днес от общинския пресцентър. 

"Всички кабелни оператори отричат изграждане на въздушни кабелни линии и твърдят в писма, че имат само подземни кабелни линии, е казал Николай Няголов, директор на дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред". По тази причина заповедите за премахване са издадени срещу неизвестен извършител", е уточнил той.

Съгласно Наредбата за изграждане на кабелни далекосъобщителни мрежи и съоръженията към тях, издадена от министъра на транспорта и съобщенията и министъра на регионалното развитие и благоустройството през 2005г., изграждане на въздушна кабелна мрежа в населени места с над 3000 жители не се допуска. Същите правила важат и за курортни селищни образувания и в курортни зони на населени места.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване