12/08/15 04:37
(http://pik.bg)

Повече инвестиции чрез даване на гражданство

Повече инвестиции чрез даване на гражданство

Програмите за придобиване на гражданство или на статут на постоянно пребиваващ от страна на инвеститори са ефективен източник на преки чужди инвестиции (ПЧИ) в над 20 страни, които прилагат подобни инструменти. Това бе един от изводите на проведена в София кръгла маса на тема "Привличане на преки чуждестранни инвестиции".

Програмите за придобиване на гражданство чрез инвестиции нямат обща регулация на ниво ЕС, но установяването на някои стандарти в изискванията към кандидатите биха могли да бъдат от полза, каза Марио Давид, дългогодишен член на Европейския парламент от Португалия.

Според адвокат Иван Тодоров някои законодателни промени в българския закон, който дава възможност за придобиване на гражданство чрез инвестиция, могат да допринесат за привличане на повече чужди инвестиции. За периода 2013-2015 г. Португалия е привлякла $1,5 млрд. по линия на предоставяне на постоянно пребиваване и/или гражданство, Унгария - $1,1 млрд., а България - само $54 млн.

 

 

 

"Стандарт"

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване