12/08/15 08:13
(http://www.klassa.bg/)

Разследването за КТБ саботирано при Бакалов

 

Подслушвали незаконно магистрати по аферата, режисьорът свързан с Цветан Василев

Докато Светлозар Лазаров е бил главен секретар на МВР е имало няколко опита за саботиране на разследването на източването на КТБ, разкри самият той пред БНТ.

„Първият опит беше, когато по времето на Бакалов в МВР е осъществено незаконно подслушване на магистрати, пряко работещи по случая с източването на банката. Режисьор е лице, което има връзки с Цветан Василев. Името му впоследствие излезе в дневниците на посетителите на банкера. Той е служител, работещ в пряко подчинена структура на Йордан Бакалов. Подслушването е осъществено от структура, подчинена на Бакалов”, заяви Лазаров, визирайки бившият служебен министър на вътрешните работи от редиците на РБ.
„Беше разпоредена проверка на действията на служителите на МВР по отношение разследването на КТБ. Ръководителят на звеното бе отстранен заради действия на служителите. Впоследствие се оказа, че няма нито едно нарушение. По времето на Вучков имаше опит за нова такава проверка на действията на служители, работили по КТБ. Тогава обаче документът се озова при мен и аз го предадох, защото господар на разследването е прокуратурата”, подчерта бившият главен секретар.
Лошото е, че забравихме, че Иван Костов имаше преференциална лихва в КТБ, забравихме, че цялото му семейство имаше влогове в банката, че парите на ДСБ са там, че дъщеря му получаваше наеми доста над пазарните, получаваше консултантски всеки месец, каза още Лазаров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване