12/08/15 08:01
(http://www.klassa.bg/)

САЩ обвиниха Русия за ударите по армията на Асад

 САЩ са убедени, че ударът по лагера на сирийската армия, за който Сирия обвини международната коалиция, е нанесен от Русия, твърдят анонимни източници на американските агенции Ройтерс и АП, свързани с американски правителствени чиновници. При ударите загинаха 3, а 13 бяха ранени. Сирия заяви, че атаката е дошла от страна на водената от САЩ международна антитерористична коалиция и се оплака в Съвета за сигурност на ООН. Преди да бъде "открита" новата причина за нападението, САЩ заявиха, че такива удари не е имало. Първоначалната информация за случилото се дойде от обичайния канал, информиращ всички за всичко за войната в Сирия - базирания във Великобритания Сирийски център за човешки права. Според нея това е първият път, в който международната коалиция удря позиции на армията на Асад.

От 30 септември по молба на сирийското правителство Русия провежда въздушна операция в Сирия за подкрепа на правителствените войски в борбата срещу определяната за общ враг на цивилизования свят "Ислямска държава". Още след първите удари на руската авиация по позициите на терористите от страна на САЩ, Турция и други членове на коалицията заваляха обвинения, че бомбите се сипят не по ИД, а по т.нар. "умерена опозиция".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване