12/08/15 14:41
(http://pik.bg)

Серен диоксид над нормата е измерен в Перник и Благоевград, азотен диоксид - в Пловдив

Серен диоксид над нормата е измерен в Перник и Благоевград, азотен диоксид - в Пловдив

Серен диоксид над нормата е измерен вчера в Перник и Благоевград, съобщи на интернет страницата си Изпълнителната агенция по околна среда. В центъра на Перник са регистрирани превишения на средночасовата и средноденонощната норма - съответно 1,04 и 1,44 пъти.

Специалистите от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Перник посочват като причина "битово отопление, промишлени дейности, в съчетание с безветрие и мъгла".

В Благоевград е регистрирано превишение на средноденонощната норма за серен диоксид - 1,49 пъти. Според експертите от РИОСВ-Благоевград причина са "повишеното потребление на твърдо гориво в битовия сектор, съчетано с безветрие и мъгла". Азотен диоксид над нормата е измерен във въздуха на пловдивския квартал "Тракия" - 1,02 пъти над средночасовата норма.

От РИОСВ-Пловдив посочват като причина "задържане и натрупване на замърсяване от интензивен автотранспорт, поради неблагоприятни атмосферни условия".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване