12/08/15 11:40
(http://pik.bg)

Танева: Нека да купим жива елхичка, нека да спасим гората

Танева: Нека да купим жива елхичка, нека да спасим гората

В 18 областни града могат да се намерят живите елхички от кампанията „Купи жива елха, спаси дете". Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която представи благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под мотото „Купи жива елхичка, помогни на дете!“.

„Нека да купим жива елхичка, нека да спасим гората", заяви тя. Министърът благодари на известните личности, които се включиха в кампанията. Тя уточни, че със средствата искат да помогнат на деца с аутизъм. „Тук присъстват майки на деца с такива проблеми, които ще разкажат за проблемите, пред които са изправени", поясни Десислава Танева.

По думите й, данните сочат, че има интерес към кампанията, която ще продължи до 15 декември. Земеделският министър призова всички да се включат в нея. По думите й, през март месец тези елхички ще могат да се засадят отново. „Цената им ще е по-висока, а 5 лева от всяка ще отидат за каузата", добави министър Танева.

Тя посочи, че в следобедните часове на сайта на МЗХ ще има повече подробности къде могат да се намерят живите елхички в 18-те областни градове в страната, които участват в кампанията.
Инициативата се провежда съвместно със Сдружение „Аутизъм Днес“. На събитието присъстват още зам.-министър на земеделието и храните доц. Георги Костов, зам.-министърът на младежта и спорта Нина Найденова, артистът Георги Мамалев, тв водещият Деян Славчев -Део, певицата Поли Генова, Калин Сърменов, Ирена Соколова, Кремена Ангелова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване