12/09/15 08:46
(http://www.klassa.bg/)

Бой за момиче събра 100 души публика от хасковска гимназия

 Свиреп кютек за момиче разнообрази голямото междучасие в елитната хасковска гимназия по Икономика Атанас Буров в утрото на 8-ми декември. Схватката се е разиграла в двора на школото, докато 12-класникът Александър С. от хасковската гимназия по Туризъм отишъл да види 16-годишната си приятелка от Икономиката. Баткото обаче видял как изгората му приказва приятелски с момче от училището и превъртял. Нападнал с обидни думи 9-класника от Икономиката и за по-голям авторитет му ударил шамар. Малкият обаче направил грешката да отвърне. Последвала кратка схватка завършила с тежък удар в гърдите, понесен от 9-класника. Той паднал по стълбите на двора и контузил главата си. Момчето за кратко загубило съзнание, което осъзнало бияча. Той побързал да изчезне от двора на училището. Пострадалият е откаран в хасковската Неврохирургия със съмнение за комоцио. Няма черепна травма нито опасност за живота, категорични са лекарите.

По време на скандала съучениците на потърпевшия организирали шумна агитка с която насърчавала противопоставянето. Струпали се много деца, според гимназисти се събрали поне 100 души. Междувременно часовете започнали, а липсата на деца в стаите усъмнили учителите че става нещо. Когато пристигнали в двора обаче всичко било свършило. Въпреки твърденията за своевременна намеса, не се намери човек от персонала на училището, който да е бил очевидец на двубоя. Не е ясно и какви действия е предприела охраната, макар че  схватката е станала на противоположния на охранителния пост край на двора.

Това не е първият бой в двора на престижното хасковско училище. Преди година и половина Икономиката се прочу със свиреп женски бой меоду местна осмокласничка и две връстнички от Димитровград. Те били пхът до областния град специално за да разрешат спора си за момче. Тогава видеоклипове от телефони заляха социалните мрежи, което бе преценено като уронващо престижа на училището. Ръководството заплаши че при подобна ситуация в бъдеще ще наказва всеки автор на снимки или клип, качен в интернет. Заради това, настоящият бой не се появи в социалните мрежи въпреки че много ученици направили снимки „за спомен”.

Биячът е привикан за обяснения в МВР. Очаква го изключване от училището, а предвид неговото пълнолетие и наказателно производство след изясняване вида на травмата. И за двете деца се твърди че били от добрите ученици в училището, като дори 9-класникът е отличник и е даван за пример.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване