12/09/15 11:20
(http://pik.bg)

Лютви Местан поиска повторно гласуване за първото отхвърлено предложение на реформаторите, което бързо бе прието

Лютви Местан поиска повторно гласуване за първото отхвърлено предложение на реформаторите, което бързо бе прието

След като първото предложение на реформаторите за принудително викане на главния прокурор да докладва пред депутатите падна, ДПС от името на Лютви Местан поискаха повторно гласуване. 

"След като не се прие текст, в който се съдържаше глагола „изисква” след заседание, което проведохме с експерти от парламентарната група в името на публичния интерес с подобаващо мнозинство от 180, аз ще предложа този текст на повторно гласуване. В името на компромиса и на публичния интерес, може да се допусне процедура на повторно гласуване още повече че някои народни представители казаха, че вота им не е отчетен правилно. Влязохме в доста сложни спорове дали този текст може да влезе на 4 гласувания и така всичко да се забави с два месеца. ДПС в името на публичния процес искаме повторно гласуване", каза Местан от трибуната. 

Цецка Цачева застана зад неговото искане и подложи на гласуване искането на лидера на ДПС, което бе прието със 130 гласа "за", против 49 и това даде възможност на всички депутати отново да гласуват параграф първи в промените на Конституцията.

Така на второ гласуване искано от ДПС параграф първи мина със 191 гласа "За", "Против" 34 и няма въздържали се.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване