12/09/15 23:09
(http://pik.bg)

Община Русе е сред отличниците в класация за почтеност на институциите

Община Русе е сред отличниците в класация за почтеност на институциите

Община Русе е оценена изключително високо сред всичките общини - областни центрове, в националното изследване "Индекс на Местната система за почтеност - 2015". Резултатите от него са били представени официално днес в София, съобщиха от местната управа в Русе.

Водещите показатели при кметската институция в крайдунавския град са прозрачност на взаимодействието с бизнеса, като особен акцент е поставен върху финансовата и бюджетната прозрачност. В сферата на взаимодействие с бизнеса като добра практика е отчетена стратегията за инвестиционен и ситимаркетинг на общината. Бизнес секторът в града е сред по-високо оценените в страната, като заема четвърто място в националната класация. По показателя "граждански сектор" Русе се нарежда на трето място.

"Индекс на Местната система за почтеност - 2015" е първата по рода си годишна сравнителна класация на ключови институции на местната власт, които изграждат системата на почтено и отговорно управление на местно ниво в България, се отбелязва в съобщението. Изследването представя сравнителна картина на антикорупционния капацитет, роля и значение на общинския съвет, кмета, общинската администрация, политическите партии, съдебната власт, полицията, бизнеса, медиите и гражданското общество.

Инициативата е на Асоциация "Прозрачност без граници" и се осъществява с подкрепата на фондацията "Америка за България".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване