12/09/15 08:18
(http://www.klassa.bg/)

Пазят студентите от некоректни кръчмари

 Дежурни екипи на Комисията за защита на потребителите са в готовност да реагират на евентуални сигнали за нарушения в заведенията и местата за настаняване, където студентите празнуват, съобщиха от ведомството. Младите хора могат да сигнализират за проблеми по кръчми и хотели на телефона на потребителя 0700 111 22.

През тази година за първи път потребителската комисия ще има постоянно действащи приемни в трите големи зимни курорта – Банско, Пампорово и Боровец. През януари предстои да се направи временен офис в Чепеларе.

По-рано тази седмица председателят на КЗП Димитър Маргаритов призова бизнеса да бъде коректен и лоялен към потребителите, защото това е както в интерес на самите потребители, така и на търговците, които биха имали повече редовни клиенти. "Нашите наблюдения са, че все повече търговци в България са склонни да мислят по този начин - въвеждат и прилагат добри практики, включително надхвърлящи законовите им задължения, за каквито преди години научавахме само от опита в чужбина. Надяваме се този процес да продължи и да се задълбочава напред във времето", каза още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване