12/10/15 17:35
(http://pik.bg)

Декларации за данъчни облекчения за деца могат да се подават до края на декември

Декларации за данъчни облекчения за деца могат да се подават до края на декември

До края на декември родителите могат да подадат декларация за данъчни облекчения за деца, припомнят от Националната агенция за приходите. Другата възможност е декларацията да бъде подадена догодина - до 3 май, в рамките на данъчната кампания.

Всяко семейство има право да ползва данъчно облекчение за дете, като там, където детето е едно, годишната данъчна основа може да се намали с 200 лева. При две деца намалението е с 400 лева, а при три и повече деца - със 600 лева. Ако детето има увреждане с 50 или повече процента, то годишната данъчна основа може да се намали с 2 000 лева.

Правно облекчение има един от родителите като условието е децата да не са навършили пълнолетие. До края на декември родителите, които искат да се възползват от това право, могат да попълнят декларация и да я предоставят на работодателя си. Другият вариант е декларацията да бъде подадена догодина в рамките на данъчната кампания

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване