12/10/15 16:19
(http://radiomilena.com/)

Задържаха каналджия, превозващ 25 нелегално преминали границата ни

На 09.12.т.г. около 06.45 ч. на пътя Царено – Приморско, в близост до бензиностанция «ЛУКОЙЛ» – Приморско, служители от Районно управление – Приморско забелязали микробус «Форд Транзит», с хасковска регистрация, който решили да проверят. Последвали го и в момента, в който го настигнали, установили, че микробусът е с работещ двигател, без водач, като в купето му се превозват общо 25 нелегално преминали граница на България, самоопределящи се като афганистанци.

След проведените оперативно-издирвателни и заградителни действия, за проверка е спрян л.а. «Опел Вектра», с кърджалийска регистрация, управляван от 29- годишната И.Т. от Димитровград, с който се придвижвали и  22- годишната Д.А. от Харманли и 20 -годишният М.О. от с. Шишманово, обл. Хасково. Констатирано е, че «Опелът» бил един вид «пилотен автомобил», съпровождащ микробуса, като избягалият водач на «Форд Транзита» – 20- годишният М.О. се е качил в «Опела», с идеята да напусне местопрестъплението. М.О. направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа, съобщиха от  пресцентъра на полицията. Повдигнато му е обвинение за каналджийство по чл. 281 ал. 2, т.1 от НК. Нелегално преминалите също са задържани и предадени на служители от отдел «Миграция» към ОДМВР – Бургас са настаняване в специализиран център. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Публикувана на 12/10/15 16:19 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/djhHld31V2w/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване