12/10/15 08:55
(http://www.dnevnik.bg/)

Лукарски се разграничил от Христо Иванов и Радан Кънев още преди гласуването за Конституцията


Министърът на икономиката и лидер на СДС, част от коалиционния партньор "Реформаторския блок", Божидар Лукарски се е разграничил от исканията на правосъдния министър христо Иванов и съпредседателя на Реформаторите Радан Кънев за поправките в конституцията. Това обяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Нова ТВ.

"Във вторник, когато регулярно се събираме при г-жа Цачева, присъства министър Лукарски и той ясно и недвусмислено декларира, че се разграничава от поведението на Радан Кънев и Христо Иванов. Каза, че това не е позиция на Реформаторския блок", заяви Симеонов.

По думите му на председателския съвет при Цачева Божидар Лукарски е дал да се разбере, че "по икакъв начин не е склонен да подкрепи" предложението за разпределение на квотите в парламентарната колегия на Висшия съдебен съвет.

Валери Симеонов още веднъж определи оставката наХристо Иванов и заявеното от Радан Кънев оттегляне на подкрепа към управляващите като прибързани, но каза, че това е било достойно поведение. "Специално за мен беше изненада поведението на правосъдния министър, както и на г-н Кънев", каза той.

Симеонов коментира и поведението на ДПС в пленарната зала вчера, когато с техните гласове, при прегласуване един от текстовете в проекта за промени в Конституцията мина с необходимите 180 гласа.

"Беше очевидно, че имаше телефонно обаждане от пашата", заяви той, а по-нататък в разговора уточни, че има предвид почетния лидер Ахмед Доган.

Според съпредседателя на Патриотичния фронт янма да има оставки на други министри. Той отказа да коментира евентуални имена за поста правосъден министър, както и дали фронтът ще пофкрепи Меглена Кунева, ако тя бъде предложена за поста. Не коментира и спекулациите че човек от неговата формация може да стане министър на отбраната при евентуално оттегляне на сегашния, който е излъчен от реформаторския блок.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване