12/10/15 14:24
(http://pik.bg)

Майки: Пари за коли на министрите - има, за децата ни - няма

Майки: Пари за коли на министрите - има, за децата ни - няма

Майки от Казанлък се включиха в националния протест на родителите за увеличаване на майчинството и детските надбавки, обявен за 10 часа днес в цялата страна. В града мястото за мирния протест по препоръка на Община Казанлък бе преместено от площада пред Общината в парк Розариум. Беше осигурена и полицейска охрана. Въпреки ранния час и студеното време, майките все пак се събраха.

„Крайно време е и ние майките да покажем, че децата ни имат право на достоен живот. Няма как от 2014 година майчинството да остава една и съща сума и да не е обвързано с минималната работна заплата“, каза Силвия Василева.

„Исканията за увеличение на майчинството са само „черешката“. Проблемите са много. Говорим за демографски срив, за обезлюдяване на България, за застаряване на населението. Как да има деца в България, като няма с какво да ги гледаме? С 340 лв. ако някой може да гледа дете в България днес, аз ще му стисна ръката!“, изрази възмущението си Силвия и допълни, че за луксозни автомобили пари - има, но за децата на България - няма.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване