12/10/15 10:36
(http://pik.bg)

Мариета Захариева: България може да бъде ИТ хъб

Мариета Захариева: България може да бъде ИТ хъб

Правителството и в частност ние работим в посока на превръщането на България в ИТ хъб в Европа. Това обяви изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева, която участва в церемонията по връчването на наградите „ИТ мениджър на годината” на сп. CIO. Тя допълни, че агенцията ще продължи да работи усърдно със сектора и през 2016 г., който реализира висок растеж и добавена стойност за икономиката.

ИТ директорите на "Орбико България", СБАЛ по онкология и "Петрол" АД са ИТ мениджърите на 2015 г. По традиция награди бяха раздадени в три категории: „Мениджмънт”, „Иновации”, „Ефективност”. Победител в категория „Ефективност” е Александър Иванов, директор „Информационни технологии“ в "Петрол" АД. Наградата бе връчена от Мариета Захариева.

В категория „Мениджмънт“ бе отличен Добрин Маринов, ИТ мениджър в "Орбико България" ЕООД.
В категория „Иновации” победител е Йордан Илиев, ИТ ръководител в Специализираната болница за активно лечение по онкология (СБАЛО) ЕАД. Наградата бе връчена от Антон Герунов, началник на политическия кабинет на заместник министър-председателя по коалиционната политика и държавната администрация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване