12/10/15 05:54
(http://www.klassa.bg/)

Над 150 000 британци не искат Доналд Тръмп да стъпва на Острова

 Над 150 000 души подписаха петиция в интернет да се забрани на Доналд Тръмп да стъпва във Великобритания заради "езика на омразата" в призива му да се забрани на мюсюлмани да влизат в САЩ, предаде Ройтерс.

В отговор на извършеното в Калифорния кърваво нападение от двама мюсюлмани, които според ФБР са се радикализирали, фаворитът за републиканската кандидатура на президентските избори в САЩ призова за пълна забрана на мюсюлмани да влизат в САЩ, докато властите "разберат какво се случва".

"Великобритания е забранявала достъп на много хора заради съдържащи омраза изказвания. Ако ще продължава да прилага критерия за недопустимо поведение към желаещите да влязат на нейна територия, той трябва да се прилага еднакво към богати и бедни, към слаби и могъщи", се казва в текста на подписката.

Правителството взема отношение по всички петиции, подкрепени от повече от 10 000 души, а ако подписите надхвърлят 100 000, темата може да стане предмет на парламентарни дебати.

Междувременно Доналд Тръмп разкритикува американското списание "Тайм", че определи германския канцлер Ангела Меркел за личност на годината, съобщи ДПА.

В Туитър Тръмп написа: "Въпреки че руши Германия, Меркел спечели похвалите на "Тайм"."

Тръмп е на трето място в класацията на списанието след лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр-ал Багдади.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване