12/10/15 17:57
(http://pik.bg)

Проект за подобряване на жизнената среда в градския център отчетоха в Казанлък

Проект за подобряване на жизнената среда в градския център отчетоха в Казанлък

На пресконференция в Казанлък бе отчетен проект: „Подобряване на физическата и жизнена среда на градския център за осигуряване на устойчива и екологична градска среда за по-високо качество на живот и нови възможности за социално икономическо развитие”, съобщиха от общината. В събитието участваха екипът по проекта, ресорният заместник кмет Лилия Цонкова, изпълнителите по допълнителен обект 5 и допълнителен обект 6, изпълнителите по осъществяване на авторски надзор, медии и други гости.

Пресконференцията води Лилия Цонкова, която представи постигнатите по проекти резултати. По него, като основен обект са благоустроени парк “Розариум “ и лесопарк “Тюлбето “ и свързваща двата парка велосипедна алея. Чрез допълнително споразумение към договора по проект „Подобряване на физическата и жизнена среда на градския център за осигуряване на устойчива и екологична градска среда за по-високо качество на живот и нови възможности за социално икономическо развитие” е осигурено допълнително финансиране от ОПРР и са изградени допълнителни обекти 5 и 6.

Обект 5 включва зона за отдих на ул.“П.Д.Петков“ и зона за отдих на ул.“Бузлуджа“ на стойност 442 501,73 лв. Обект 6 включва спортна площадка до Младежки дом на гр.Казанлък, стойността на обекта е 365 671,99 лв. Общата стойност на проекта е 5 678 214,38 лв. Той се финансира от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), от държавния бюджет на Република България, чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013г. и със собствени средства от бюджета на община Казанлък. Периодът за изпълнение бе от 20 май 2013 г. до 20 декември 2015 г. Зоните за отдих на ул.“П.Д.Петков“ в кв.38 и на ул.“Бузлуджа“ в кв.35 - допълнителен обект 5, са обновени от фирмата изпълнител „Борела“ ЕООД с управител Таня Терзиева.

Спортната площадка в кв.450, УПИ II – допълнителен обект 6 е изградена от фирма „ПИ ЕС АЙ“ АД с управител Георги Иванов. С изпълнението на проекта е подобрена физическата и жизнена среда на гр.Казанлък, чрез постигане на устойчива, екологична и безопасна среда. Повишаване качеството на живот и получаване на нови възможности за икономическо, културно и социално развитие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване