12/10/15 05:46
(http://www.klassa.bg/)

Путин смята да не се стига до атомни бомби за терористите

 

Предадоха му "черната кутия" на сваления Су-24 - поканени са британски експерти за разчитането

Президентът на Русия Владимир Путин изрази надежда, че няма да се наложи изпълзването на ядрени бойни глави срещу терористите, съобщи Нюзру. "Естествено, в борбата с терористите от тях няма нужа, надявам, че няма и да има", заяви Путин. Това се случи по време на среща с министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу. Еднавременно с това Путин подчерта, че при необходимост "новото високоефективно оръжие"  може да носи такива заряди. Той заяви, че трябва да се анализира, как работят оръжията.

По време на срещата Шойгу предаде на президента "черната кутия" от сваления от Турция руски бомбардировач Су-24. Тя е била доставена от сирийски спецчасти и предадена на Москва. Путин заръча "кутията" да бъде отворена в присъствието на международна комисия и покани британски експерти да сторят това.

Руските Въздушно-космически сили са нанесли в последните три дни масивен ракетно-авиационен удар по обекти на „Ислямска държава“ и други екстремистки организации в Сирия. Авиацията от базата „Хмеймим“ е извършила 238 бойни полета и е поразила 699 цели на противника, съобщава РИА Новости, позовавайки се на данни на руското Министерство на отбраната. Същевременно, руски бомбардировачи Ту-22м3 от военното летище в град Моздок (Северна Осетия), съпровождани от изтребители, са извършили 60 бойни полета и са ударили 30 обекта на терористите в провинциите Рака и Дейр ез-Зор.

Русия е нанесла за първи път ракетен удар срещу обекти на Ислямска държава с ракети "Калибър" от подводницата "Ростов на Дон" в Средиземно море, съобщи Сергей Шойгу. "За първи път използвахме крилати ракети "Калибър" от подводницата "Ростов на Дон" в акваторията на Средиземно море", заяви руският министър на отбраната.

Руските военни са уведомили предварително американските си колеги за новата серия удари по позиции на терористичната групировка Ислямска държава, включително с крилати ракети, съобщи говорителят на Пентагона Питър Кук. "Получихме предварително уведомление. Доколкото разбирам, става дума за бомбардировачи и крилати ракети", добави той.

Междувременно говорителят на министерството на отбраната на Русия генерал Игор Конашенков опроверга твърденията, че Москва изгражда нова военна база в Шайрат в Сирия и определи тези информации като слухове, които се разпространяват от западните медии, за да се отклони вниманието на обществото от същинските  проблеми. "Първо излезе информация в някакъв неизвестен кувейтски вестник, след това тази "новина" бе подхваната от агенция Ройтерс. Няма нужда човек да е кой знае какъв военен експерт, за да проумее, че от базата "Хмеймим" руската авиогрупа стига до всяка точка на Сирия в рамките на 30-40 минути", заяви генералът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване