12/10/15 00:10
(http://pik.bg)

Първанов: Разумният диалог, като метод на работа в парламента, победи

Първанов: Разумният диалог, като метод на работа в парламента, победи

Лидерът на АБВ Георги Първанов определи като успех за партията приемането на текста, който се отнася до разпределението на квотите по колегии в проекта за реформа в съдебната власт.

„Това е текст, който ние отстояваме от самото начало, преди всички, преди един друг кръг на интензивни разговори, преди така наречения „исторически компромис“, който беше в другата посока. Аз наистина смятам, че беше проява на разум, мъдрост и отговорност приемането на едно такова разпределение. Направили сме своите компромиси относно състава на ВСС, относно начина на вземането на решения и досега сме убедени, че по-верния начин за вземане на кадрови решения е тайното гласуване”, каза Първанов. Той разчете постигнатото не само като успех на АБВ, но и на една друга политическа култура.

За оставката на правосъдния министър Христо Иванов Първанов заяви ” по-добре късно, отколкото никога. Досегашният министър беше спънка за развитието на реформата в съдебната власт, в това число - и на конституционните промени“. Според него тази оставка няма да предизвика драматични сътресения в коалицията. АБВ нямала никакви претенции към този пост. „Нашата битка е била за принципи и ценности” твърди партийният лидер. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване