12/10/15 10:58
(http://radiomilena.com/)

Собственици и служители на обекти за дестилация протестираха в Бургас

Собственици и служители на специализирани малки обекти за дестилация протестираха в Бургас, предаде Агенция Фокус. Те се събраха пред сградата на община Бургас в центъра на града като се обявиха против промените в Закона за акцизите и данъчните складове. Собствениците и служителите на казаните искат да работят целогодишно, а не само шест месеца. Те са против и планираното намаляване на обема на съдовете за дестилация от 1000 л на 500 л. „Всеки втори човек вари ракия, ако се спрат казаните какво ще стане? Хората ще си варят в къщи”, каза Димитър Йорданов от село Трояново, който работи в такъв специализиран обект. По неговите думи, около 400 са собствениците на такива обекти в региона.
По думите на протестиращите, с тези промени се малка дребния и среден бизнес. „Варенето на ракия е вековна традиция на българина. Ние сме 2500 законни казана в Република България. Имало 5000 незаконни казана, намерете ги и ги накарайте и те да си плащат. Този закон ще доведе до бум в сивата икономика”, категоричен бе Христо Павлов, собственик на обект за дестилация в Карнобат.
Протестиращите в Бургас събират и подписка в своя подкрепа.

Публикувана на 12/10/15 10:58 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/SeJG-snNRr4/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване