12/10/15 15:15
(http://www.dnevnik.bg/)

Фалшиво съобщение за оттеглянето на партията на Кунева от кабинета обиколи медиите


Статията е коригирана в 15.17ч.

Фалшиво съобщение до медиите, според което партията на Меглена Кунева - "Движение България на гражданите", оттегля подкрепата си за управляващото мнозинство и иска от представителите си в изпълнителната власт да напуснат постовете си, обиколи медиите днес по обед.

Съобщението бе разпратено от електронния адрес  press@grajdani.bg в 14.58ч., който съвпада с адреса на движението. Оттам обаче отрекоха пред "Дневник" да са разпращали подобна позиция. 

"Изявлението" стигна до медиите ден след като правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка в знак на несъгласие с окастрените промени в Конституцията, а лидерът на ДСБ Раден Кънев обяви, че оттегля доверието си в управлението. От ДБГ все още няма официална позиция за отношението им към кабинета и коалиционните партньори в Реформаторския блок.

Писмото до медиите гласеше: "ДБГ не може да продължи да крепи парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи. Партията счита за нарушено споразумението, сформирало настоящото мнозинство в Народното събрание. Поради този факт оттегляме подкрепата си за същото това мнозинство", се казва в съобщението. ДБГ ще поиска от всички министри, зам.-министри и други членове на изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите в Република България и заменени с фасадни такива". В последното изречение се уточнява, че нито Меглена Кунева, нито Даниел Вълчев ще заемат министерски постове във формата на настоящото правителство. 

"Дневник" се свърза с пресслужбата на ДБГ, за да потвърди информацията от съобщението. Оттам отрекоха да са изпращали такава информация.

"Това е тежка провокация, използван е нашият мейл, но не е нашата мейл листа", коментираха от пресцентъра. От партията на Кунева допълниха, че вече са информирали Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) за случая.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване