12/11/15 16:50
(http://pik.bg)

„Амнести“ разкритикува България за насилие над мигранти

„Амнести“ разкритикува България за насилие над мигранти

Българските власти отново бяха подложени на натиск от правозащитната организация „Амнести интернешънъл“, която призова да бъдат разследвани всички обвинения за полицейско насилие срещу мигранти, които преминават през територията на страната на път за Западна Европа.

„Амнести интернешънъл“ поиска българските власти да извършат незабавно, пълно и независимо разследване на обширните обвинения за лошо отношение, изнудване и насилствено задържане на бежанци и мигранти и да оповести резултатите от него“, се казва в текст на групата.

Като повод за това „Амнести“ посочи редица съобщения за упражнено насилие от мигранти, които са дошли от България в Сърбия, както и от доброволци, които са работили от сръбската страна на границата. Според повечето съобщения насилието се осъществява най-вече на югоизточната граница на България с Турция. „Амнести“ призова най-вече за разследването на смъртта на 19-годишния афганистански мигрант, който загина през октомври, както и измръзването до смърт на двама иракски мигранти, за които се предполага, че са били бити и принудени да се върнат обратно в Турция. България е разположила близо 2000 полицаи по границата си, а в същото време удължава 30-километровата телена ограда с Турция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване