12/11/15 09:12
(http://pik.bg)

Ангелкова: Имаме всички данни и основания да смятаме, че е възможно за празниците в България да дойдат 1,2 милиона туристи

Ангелкова: Имаме всички данни и основания да смятаме, че е възможно за празниците в България да дойдат 1,2 милиона туристи

Имаме всички данни и основания да смятаме, че е възможно за празниците в България да дойдат 1,2 милиона туристи. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на Нова телевизия по повод началото на зимния туристически сезон.

„Всички ранни записвания и данните, които имаме от курортите и летищата показват, че е възможно да имаме ръст между 5% и 7% като цяло за сезона. Сезонните полети на летище София са увеличени от 80 за миналата година на 178 за тази. Отделно има ръст и на летищата във Варна и Бургас за зимния сезон, което също е положително”, посочи тя. „Имаме ръст и от 8% от Русия на полетите, което показва, че руските туристи се насочват към българския пазар. Всички подготвяме специални условия за руските туристи – брашна по отношение на туристическите пакети, ние по отношение на процедурите, свързани с визовия режим”, допълни министър Ангелкова.

Тя отбеляза, че там, където е необходимо ще има и допълнителни визови центрове. „Към момента те са 21, но има готовност при по-голям туристопоток да бъдат включени допълнителни социални групи към възможностите за идване на безплатни визи”, обясни министърът. По отношение на българските туристи, тя отчете, че според данните се очаква и българските туристи, които искат да почиват в зимните ни курорти по време на празниците също да бъдат увеличени, макари с малък процент – 2-3%.

„Миналата година също имахме ръст на български туристи, които са почивали в нашите курорти. Първенец в това отношение е Пампорово, за чуждестранните е Боровец, а Пампорово е по средата – и на чуждестранните и на българските туристи. Така че очаквам и тази зима да имаме ръст на български туристи”, заяви министър Ангелкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване