12/11/15 01:08
(http://pik.bg)

Баварският министър-председател Зеехофер ще посети България

Баварският министър-председател Зеехофер ще посети България

Министър-председателят на Бавария Хорст Зеехофер ще посети България с цел политически разговори.
В София Зеехофер ще се срещне с министър-председателя на България Бойко Борисов и с президента Росен Плевнелиев и ще присъства на откриването на първия научен и технологичен парк в България „София Тех Парк“.
„Радвам се, че толкова скоро след посещението на министър-председателя Борисов в Мюнхен през юли тази година мога да върна визитата. Във времена като
тези Европа трябва да работи заедно. Бавария и България осъзнават своята отговорност в Европа и са свързани с повече от 20-годишно сътрудничество. Заедно чрез подновените лични контакти ние даваме знак за това добро партньорство и за разширяването на нашите връзки“, заявява Зеехофер чрез посолството на Германия
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на германската провинция Свободна държава Бавария Хорст Зеехофер, който пристига на официално посещение в България, съобщиха от своя страна от правителствената пресслужба. Двамата ще разговарят на четири очи в Министерския съвет, след което ще се проведе пленарна среща на двете делегации. От българска страна в разговорите ще участват вицепремиерът Румяна Бъчварова, колегата й Томислав Дончев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
В пленарните разговори от баварска страна ще се включат държавните министри на вътрешните работи, на строителството и на транспорта Йоахим Херман, на европейските въпроси и регионалните отношения Беате Мерк и президентът на Баварската полиция проф. д-р Вилхелм Шмитбауер.
След края на срещата двамата министър-председатели ще направят изявления за представителите на медиите. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване