12/11/15 14:25
(http://www.dnevnik.bg/)

Борисов: Който нарушава стабилността, да си спомни кабинета "Орешарски"


Премиерът Бойко Борисов призова всеки, който нарушава стабилността в държавата, да си спомни управлението на кабинета "Орешарски" и заяви, че сега държавата е стабилна. Той направи коментара пред журналисти при откриването на София Тех Парк.

"Пожелавам тази стабилност да продължи. Всеки който я нарушава, да си спомни времето след като сдадохме властта предишния път – 10 млрд. беше загубата на държавата тогава. Всеки да си прецени какво да прави", заяви министър-председателят днес. Миналата година, малко преди Пламен Орешарски да депозира оставката на кабинета си, Борисов изчисли, че за една година на власт на правителството на БСП и ДПС държавата е загубила 10 млрд. лв.

"Почти не минава ден, в който в България да няма президенти, премиери, еврокомисари и да се случват неща, които цели поколения да не са мечтали, или да не са мислели, че ще се случат", посочи днес министър-председателят.

Той изтъкна, че сега страната е втора в Европейския съюз по усвояване на средствата от европейските средства и "под 2% е грешката при усвояването на еврофондове у нас".

"Радвам се на приятелството, което имам с президента Плевнелиев, защото по всички тези теми сме седели и той с часове ми е разказвал за визията, която има в много от сферите, които вече са факт, вече са реалност", каза още премиерът, говорейки вече за София Тех Парк. По думите му за всяко нещо е необходим един по един голям мечтател, един голям визионер и един прагматик, който да свърши работата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване