12/11/15 19:30
(http://pik.bg)

Георги Марков захапа Радан Кънев: Тресе го истерия, затънал е в обструкции

Георги Марков захапа Радан Кънев: Тресе го истерия, затънал е в обструкции

Винаги около Коледа в България се случват политически трусове. Така беше през всички години на прехода и сега тази година не прави изключение. Това каза в ефира на БНТ бившият конституционен съдия Георги Марков.

Според него, нещата в съдебната система са доведени до абсурд и затова трябват радикални промени в нея. „Конституцията е на прехода, тя си изигра ролята и вече ни трябва нова, затова трябва да вървим към Велико Народно събрание”, смята юристът.

Той бе категоричен, че с обикновено Народно събрание не могат да се направят сериозни промени, затова е нужно Велико Народно събрание. Марков обвини Конституционния съд, че не е издал тълкувателно решение по питане на необходимия брой депутати.

„Разделянето на ВСС на две колегии е добра крачка, защото се тръгва от безспорното-прокуратурата е орган на държавното обвинение, а съда е в съдебната власт. Лошото е, че и двете институции остават в съдебната власт, прокуратурата трябваше да бъде извадена”, смята Георги Марков.

Той припомни, че каквото и да се приеме сега, ще влезе в сила едва през 2017 година, когато изтича мандата на сегашния Висш съдебен съвет, защото депутатите не приеха текст за прекратяване на неговия мандат. "От лидера на ДСБ идват истерични послания. Това, което обяви той, че не трябва да се прилагат решенията на Конституционния съд не е правилно", каза още бившият конституционен съдия.

Според него, ако това се случи в държавата ще настане хаос, ще трябва да върнем царя за президент, защото именно решение на този съд го лиши от това, както и да махнем короната от държавния герб. "Борисов се съгласи да работи с хора, които искаха да го вкарват в затвора, само и само да ни пуснат европарите от Брюксел, макар че би всички за десети път на избори", уточни Марков.

"Не приемам думите на Радан Кънев, че има опасност да тръгнем по пътя на предишния премиер Орешарски. Вижте къде бе поканен Борисов и колко европейски лидери идват в България, това не е сериозно. Не може непрекъснато обструкции и истерии, така не се управлява", смята той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване