12/11/15 10:55
(http://pik.bg)

Дончев: ВиК, образование, и здравеопазване са най-предизвикателните реформи за 2016 г.

Дончев: ВиК, образование, и здравеопазване са най-предизвикателните реформи за 2016 г.

ВиК сектор, образование, здравеопазване. Това са най-предизвикателните реформи, които трябва да движим през 2016 г., успоредно с разходването на евросредствата. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев след среща с европейския комисар по регионална политика Корина Крецу.

Дончев е убеден, че България мисли, гледа в една посока, с ЕК, знае къде са предизвикателствата, къде се справя добре и къде са нужни още усилия. „В предишни периоди основна част от разговорите са били за нивото на плащанията, за административния капацитет.

Днес в разговорите ни присъстват по-често други теми-как да надграждаме това, което вече е изградено, да търсим нови възможности, как средствата от европрограми могат да бъдат ползвани за новите предизвикателства, които имаме. Как да съхраним и утвърждаваме имиджа на кохезионната политика в тези трудни за Европа времена.

Даваме си сметка, че колкото повече време минава, толкова повече усилия са необходими”, заяви Дончев. Според него през 2016 г. няма да бъде много по-лека от 2015 г. „Това е годината, в която на пълни обороти трябва да заработят новите програми, които те вече са отговорни, но оборотите трябва да бъдат повече в пъти. 2016 г. е и годината, в която да отбележим напредък не само по отношение на плащанията, но са необходими и видими резултати в реформи в редица сектори, за да продължат плащанията през 2017 г., каза вицепремиерът.

Той наблегна, че ВиК сектор, образование и здравеопазване са най-предизвикателните реформи, които трябва да се движат догодина, успоредно с разходването на евросредствата. Разчитам през 2016 г. да имаме добро партньорство, което е критично важно за постигането на добри резултати, добави Томислав Дончев

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване