12/11/15 13:29
(http://pik.bg)

Митов участва в срещата на министрите на външните работи на страните-членки на ЧИС

Митов участва в срещата на министрите на външните работи на страните-членки на ЧИС

Външният министър Даниел Митов бе начело на българската делегация за участие в 33-тата среща на министрите на външните работи на страните-членки в Организацията за черноморско икономическо сътрудничество /ЧИС/.

Срещата се състоя на 11 декември в Букурещ и бе в рамките на румънското председателство на ЧИС /1 юли-30 декември 2015 г./, съобщиха от МВнР. В своето изказване българският първи дипломат поздрави румънския си колега Лазър Комънеску за успешно проведеното председателство на организацията. „Наличието на синхрон в приоритетите на румънското председателство на ЧИС и българското председателство на ПСЮИЕ /1 юли 2015 г. – 30 юни 2016 г./ е позитивен фактор за ползотворното регионално сътрудничество,“ посочи министър Митов.

По време на срещата бе изтъкнато, че българската страна споделя виждането за необходимостта от реформиране на организацията в светлината на 25-тата годишнина на организацията през 2017 г. В рамките на деня министър Митов проведе двустранни срещи с румънския си колега министър Комънеску, както и със заместник-министъра на външните работи на Гърция Димитрис Мардас.

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси от двустранното сътрудничество с тези страни, както и усилията в рамките на българското председателство на ПСЮИЕ в контекста на предстоящата Втора неформална среща на министрите на страните-участнички в ПСЮИЕ на 2 февруари 2016 г. в София. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване