12/11/15 13:08
(http://pik.bg)

Танев: Ако РБ поиска оставката ми, ще отида да говоря с Борисов

Танев: Ако РБ поиска оставката ми, ще отида да говоря с Борисов

Когато видя, че РБ, в смисъл на 5-те партии и гражданският съвет, поискат такова нещо от мен /подаване на оставката- бел.р./, тогава ще отида да говоря с премиера г-н Борисов по този въпрос. Това заяви министърът на образованието Тодор Танев.

Само министър-председателят може да поиска оставката на министрите, защото той ни е назначил, добави Танев. И продължи: с реформаторите до този момент не съм говорил. Доколкото знам те се събират някъде в Бургаско, но не съм получавал покана. С никого не съм късал, аз съм от гражданския съвет, един от подписите, когато този РБ се явява на избори, е моят, шестият. Никой до този момент нищо не ми е казвал от РБ, гледам си работата, имам чудесен екип, много твърдо стоим, правим каквото можем в една трудна обстановка по 5 законопроекта на брой, обясни министърът.

Министерството, не аз, стои напълно стабилно, уточни той. Знам едно, Христо Иванов се бори за тази реформа /съдебната-бел.р./ от началото на мандата на правителството и може би, трябваше да се направи повече за някакъв критичен минимум от съгласие, но не мога да го съдя, защото не познавам работата на колегата, коментира Танев. Аз го схващам като човек честен от РБ, който иска наистина нещо, което голямата част от нашата нация иска, подчерта министърът. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване