12/11/15 09:22
(http://pik.bg)

Туристите да се движат с повишено внимание в планините

Туристите да се движат с повишено внимание в планините

 Туристите да се движат с повишено внимание в планините. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Планинска спасителна служба (ПСС) при БЧК. Има мъгла във високите части на планините, с изключение на връх Мусала и връх Вихрен. Облачността до 2200 метра е разкъсана.Температурите са значително по-ниски от вчера. -11 градуса е температурата на връх Ботев, -6 градуса на Мусала, -10 градуса на Черни връх.

По хижите температурите са по-високи, но отрицателни. С изключение на Стара планина, по всички планини има незначителна твърда снежна покривка. Заледените участъци крият опасност от травматизъм. ОТ ПСС препоръчва се на туристите да се движат с повишено внимание, а преминаването по трудни заледени участъци да става с подходяща екипировка. Работят единствено лифтовите съоръжения на Банско във връзка с откриването на зимния сезон утре. През изминалото денонощие няма регистрирани инциденти. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване