12/11/15 13:54
(http://pik.bg)

Цацаров: Съдебна реформа не се прави със скандали

Цацаров: Съдебна реформа не се прави със скандали

Съдебна реформа не се прави със скандали. Това заяви днес в град Девня главния прокурор Сотир Цацаров.

„Съдебна реформа не се прави с поставяне на въпроса дали една квота тук или една бройка тук може да реши генералния въпрос. Ако това е генералния въпрос – дали в прокуратурата или по-скоро в прокурорската колегия да има една политическа квота повече, това какво ще промени. Къде е логиката да има независим орган на съдебната власт, в чието управление доминира политическата квота”, посочи Сотир Цацаров.

Във връзка с изказването на Лозан Панов, Цацаров коментира, че няма да разговаря с него чрез медиите. На въпрос на журналисти, вярна и е информацията, че скоро Христо Иванов ще бъде разследван, Сотир Цацаров отговори, че това е безумна спекула. Според него, главната интрига от това как главния прокурор диктува на премиера за всичко останало е доста елементарна интрига.

„Защо трябва да стане ясно ако това е истина че решенията се взимат по този начин едва след оставката как работихме през цялото време ако тези героично постъпки трябваше да бъдат извършени защо не бяха казани във времето на цялата работа, защо не бяха казани по време на заседание на Министерски съвет. Аз зная начина, по който са се правили диалози в мое и в присъствието на г-н Иванов, както и в присъствието на председателите на върховните съдилища в кабинета на министър-председателя по този повод. Не съм с впечатления, че някой му е диктувал решения. Ако г-н Иванов е с такива впечатления, ако това оправдава чест от постъпките му или го прави по-благороден – не това е начина”, посочи още Сотир Цацаров. Във връзка с протестите, които се провеждат в София след оставката на министър Христо Иванов, Сотир Цацаров коментира, че всеки и ма право да протестира.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване