12/12/15 05:22
(http://www.klassa.bg/)

adidas представя чисто новите Originals NMD, вдъхновени от класиката

 На специално събитие в Ню Йорк миналата вечер adidas представи новите обувки от Originals линията – NMD. Гигантски екрани визуализираха концепцията за безстрашния съвременен номад, показвайки забързани кадри от големи космополитни градове. Докато модели дефилираха с обувките, гостите се потопиха в инсталациите от исторически модели на adidas, които са били вдъхновение за създаването на футуристичните NMD. Изпълнители, като A$AP Ferg, Theophilus London, G-Eazy, моделите Pyper Smith, Daisy Smith и Luka Sabbat бяха част от лайфстайл иконите, които разгледаха инсталацията от съвременни творения, създадени за градските номади като adidas Originals NMD.

 

NMD следват силуета на едни от най-популярните модели на adidas и използват богатото наследство на марката, за да поставят нови основи с NMD. Серията не вдъхва живот на стар модел, нито пък обновява вече наложен стил – NMD е изцяло нова концепция. Като всеки adidas Originals дизайн, новата обувка прави референция към спортните модели от родословното дърво на бранда. Но в NMD тези детайли са напълно преработени и представят напълно нов, дързък силует, който използва миналото, за да вдъхнови и определи бъдещето в дизайна на обувки.

 

"adidas e марка, изградена върху дръзки и технологични основи - това са ключовите принципи за компанията", споделя Ник Галуей, вицепрезидент на adidas Originals, отговарящ за глобалния дизайн." В нашите архиви намираме най-добрите технологии, и те продължават да ни вдъхновяват. Това не са музейни експонати, това са инструменти и отправни точки за бъдещото ни развитие."

 

Създаден за съвременен номадски начин на живот, NMD съчетават класиката и иновациите в препратки към някои от най-прогресивните модели на adidas като Micro Pacer, Rising Star и Boston Super. Технологиите BOOST и Primeknit са съчетани със симулиран език, който отдвава заслуженото на най-иновативните технологии в историята на adidas. NMD технически е маратонка за бягане, но е изработена като лайфстайл обуква с предизвикателна комбинация на форми, ъгли и материали върху основа от цветови блокове. Модерната външна конструкция е с подчертан силует и смели иконични детайли, които изграждат динамичния образ на обувката. Средната част на подметката на NMD е изградена с помощта на BOOST технологията, съчетана с компактно опаковани EVA елементи, които придават издръжливост и динамичност на цялата подметка, а горната част залага на здравината на технологията на Primeknit на adidas, осигурявайки нови нива на стабилност и динамика.

Новите adidas Originals NMD ще бъдат в магазините в България от януари.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване