12/12/15 13:19
(http://pik.bg)

Борисов отсече: Никой не е казал, че има проблем с управлението и коалицията, за да коментирам подобен факт!

Борисов отсече: Никой не е казал, че има проблем с управлението и коалицията, за да коментирам подобен факт!

До този момент по никакъв начин, нито министрите в кабинета, нито някой ми е казал, че има проблем с управлението и коалицията, за да коментирам подобен факт. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Годината” по Дарик радио.

На въпрос, ако Реформаторският блок напусне коалицията дали е се стигне до нова коалиция или до предсрочни избори Борисов заяви: „Нека да оставим все пак до този момент към мен никаква официална информация не е дошла. Да ги оставим сами да вземат решение, ако ще взимат и тогава да коментираме. До този момент по никакъв начин, нито министрите, които са в кабинета, нито някой ми е казал, че има проблем с управлението и коалицията, за да коментирам подобен факт”. 

„Предложението за министри, и тук искам да обърна специално внимание, че ние за квоти не сме говорили, въпреки голямата разлика в резултатите, които имах Реформаторския блок и ГЕРБ на изборите, а търсехме възможно най-подходящи хора за определените постове”, посочи Борисов. „След като си минат събранията или срещите, които имат партиите в РБ , надявам се вторник да се съберем и да определим новия министър. Разбира се, че аз като премиер имам последната дума, но в случая кандидатурата трябва да бъде от двете партии, които са в коалицията. Разбира се би било добре и Патриотичния фронт и АБВ, които ни подкрепят, също да я одобряват”, каза още премиерът.
Според него думата на 2015 г. е „стабилност”.

„Винаги съм я повтарял, защото в такъв раздробен парламент и тежка конфронтация между политическите партии, с обща воля успяхме да постигнем тази стабилност. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване