12/12/15 10:52
(http://www.dnevnik.bg/)

ГЕРБ има две кандидатури за поста на Христо Иванов


В ГЕРБ се обсъждат две кандидатури за правосъден министър, заяви в предаването "Събуди се" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя отказа да назове имена и допълни, че от Реформаторите не всички партии са заявили, че няма да предложат също кандидат за поста, така чи е това може да се случи.

За поста в кулоарите на парламента се коментират имената на председателя на временната комисия за промени в Конституцията и на постоянната комисия за контрол на спезслужбите Димитър Лазаров и на шефа на правната комисия Данаил Кирилов. Те обаче едва ли ще бъдат предпочетени, тъй като излизането на един от двамата ще оголи сериозно и без друго оскъдния юридически екип на ГЕРБ.

"Не знам кой ще наследи Христо Иванов, предполагам, че това решение ще го съобщи лично премиерът", заяви Десислава Атанасова. Тя допълни, че очаква още следващата седмица да има една кандидатура, която да се постави на обсъждане в управляващата коалиция. 

В отговор на въпрос как биха управлявали, ако Реформаторите се оттеглят, Атанасова посочи, че избори в ГЕРБ не се обсъждат.

 "Ако трябва след всяка тяхна закана да говорим за избори, от една година щяхме да говорим за избори", заяви Десислава Атанасова. "Идва зима, изправени сме пред бежанска криза, не трябва да има дестабилизация на управлението".

При всичи случаи тази коалиция не е лесна, това правителство беше много трудно създадено. Направиха се компромиси и вероятно ГЕРБ като най-голямата политическа сила направи най-много компромиси. Но това е било и продължава да бъде в името на стабилн на държавата, допълни тя.

ДПС си е в опозицията. Не смятам, че са си променили становището, коментира тя в отговор на въпрос дали ГЕРБ биха припознали тази партия като нов управленски партньор, ако Реформаторите напуснат. Тя допълни, че никой не питал защо от "Атака" подкрепили ГЕРБ при гласуването на промените в Конституцията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване