12/12/15 05:48
(http://www.klassa.bg/)

Гриша Ганчев в нова афера за 3 милиона

 Ловешкият аферист Гриша Ганчев е разследван за нова далавера за 3 милиона лева. Спецпрокуратурата вече е по следите на крупната кражба от държавната хазна, като проверява ударно фирмата му „Нафтекс-Петрол“ за данъчни измами.

Това съобщиха от МВР. Разследването на Ганчев, който е

 

един от най-верните ортаци на банкера беглец Цветан Василев

 

е поверено на звеното за борба с данъчните престъпления в Специализираната прокуратура.

Акцията срещу данъчните измами на „Нафтекс-Петрол“ започнала в четвъртък. Антимафиоти от ГДБОП, данъчни и спецпрокурори нахлули едновременно в офиси на фирмата в София, Ловеч и Варна, за да не може да се укрият документи. Спецовете установили в хода на акцията, че

 

дружеството е намалявало данъчните си задължения

 

като е ползвало фактури на фирма от типа „липсващ търговец“ и е отчитало неосъществени доставки на стоки.

По този начин „Нафтекс-Петрол“ е приспадала данъчен кредит в размер на 3 000 000 лв., което е щета за държавната хазна. Предстои на Ганчев и компания да бъдат повдигнати нови обвинения.

Ловешкият аферист вече търка банките в спецсъда по делото „Захарна афера“, в което има три обвинения. Едното е за тартор на група за данъчни престъпления, второто е, че заедно със сина си Данаил и още осем човека са укрили данъци в размер на 711 580 лв., а третото е, че е заплашил бившия шеф на НАП Красимир Стефанов с убийство.

През септември тази година

 

изплува нова петролна афера с участието на Гриша Ганчев

 

В Петролна база – Пловдив, липсва гориво за 53 млн. долара въпреки учредения от „Нафтекс-Петрол“ първи поред особен залог в полза на КТБ. При проверка подобно количество обаче не е било открито. Горивото е било предоставено като залог на КТБ още през 2013 г. с цел да бъде обезпечен изтеглен кредит от 62 млн. долара в полза на дружество от групата „Петрол“. След фалита на КТБ обаче в рамките на няколко месеца скандалният ловешки бизнесмен успя да овладее и собствеността в „Петрол“ чрез подставени лица – хора от обкръжението му и бивши спортисти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване