12/12/15 04:30
(http://www.klassa.bg/)

Един от най-важните аспекти, които е изправен ЕС днес е безработицата сред младите хора.

 Екшън екипи Младежките, създадени от Европейската комисия са успели да пренасочат парите към подкрепа за младите хора, но те ​​направиха само ограничени предложения, според нов доклад на Европейската сметна палата. Отборите, насочени към подпомагане на държавите-членки тежко засегнатите от безработицата сред младите хора, за да пренасочи своите неразпределените структурни фондове за проекти, които ще направят най-голямата разлика в най-кратки срокове.

Намерени Одиторите, които Комисията предостави съвети на държавите-членки, но подкрепата си беше ограничен от нивото и качеството на информацията, с която разполага. Макар инициативата доведе до повторно планиране и преразпределяне на европейските социални фондове, оценката на Комисията на оперативните изменения на програмата Основната дейност на тяхното въздействие върху бюджета. Констатациите на одиторите ги довели до заключението, че трябва да се управляват по-добре, когато има потенциална разлика между това, което е обещано и какво реално може да бъде доставено от Комисията очаквания за подобни инициативи.

"Един от най-важните аспекти, които е изправен ЕС днес е безработицата сред младите хора. Той наскоро е показано лек спад, но все още остава неприемливо високо. Така средствата от ЕС трябва да подкрепят ефективни мерки, които ще доведе до реални резултати на място възможно най-бързо ", каза Илиана Иванова, член на Сметната палата, отговорна за доклада.

Европейската комисия създаде младежки екипи за действие през 2012 г., като част от своята "Възможности за младежта Инициатива". Отборите обединени национални и експерти от Комисията в осемте държави-членки с най-високи нива на младежката безработица: Гърция, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Португалия, Словакия и Испания. Съответната инициативата все още на разположение почти 10 милиарда € на европейските социални фондове в съответните държави-членки.

Одиторите оценяват дали пренасочването на финансиране възползвали от предложения, направени от екипите, и е установено, че те направиха, в действителност, да ограничените предложения в тази връзка. Съвети на Комисията бе затруднена от количеството информация, с която разполага и Основната дейност на бюджетните аспекти на предложения, а не на тяхната ефективност. Одиторите също са намерени недостатъци в начина, по който Комисията следи и докладва за резултатите.

Докато около 1,9 милиарда € на средства бяха пренасочени, е необходимо по-широко базиран, по-продължително и по-дългосрочна инициатива, ако структурните фондове са за намаляване на младежката безработица ефективно, заявиха от одиторите.

Бележки към редакторите

Специален доклад № 17/2015 "подкрепа на Комисията на младежки екипи за действие: пренасочване на средствата от ЕСФ постигне, но недостатъчно внимание върху резултатите" е на разположение на английски език (други езици, за да последват скоро).

През март тази година ние публикувахме първия доклад относно издаването на безработицата сред младите хора под надслов "гаранция за младежта в ЕС: първи стъпки, предприети но изпълнението рискове напред", която е достъпна на 23 езика на ЕС.

Нашите специални доклади, посочени резултатите от нас одити за изпълнение и спазване на конкретни бюджетни области или теми за управление. Ние избираме и проектираме тези одитни задачи, за да бъде на максимално въздействие чрез отчитане на рисковете пред изпълнението или спазването, нивото на доходите или разходите участва, предстоящи събития и политически и обществен интерес.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване