12/12/15 05:55
(http://www.klassa.bg/)

Путин към военните си в Сирия: Бъдете „пределно жестоки“!

 Президентът на Русия Владимир Путин заповяда на военните си да действат „пределно жестоко“ и да унищожават всяка цел, заплашваща военните сили и наземната инфраструктура на Русия в Сирия, предаде ТАСС. Нареждането прозвуча по време на разширено заседание на колегията на Министерството на отбраната.

Пред армейското ръководство държавният глава подчерта, че терористите в арабската република са пряка заплаха за Русия и, че действията на Москва са продиктувани не от абстрактни интереси, а от намерението за защита на страната. Путин припомни, че представители на различни етнически групи - не само от Северен Кавказ, но и от други региони на Русия, вземат активно и открито участие в бойните действия и наказателните акции на терористите. По думите на президента, цитирани от ТАСС, бандитите са създали в Сирия „истински плацдарм“. „Техните планове са очевидни – да укрепят и пренесат своята експанзия в нови региони“, категоричен бе Путин пред висшите военни. Той допълни, че действията на руските ВВС и на сирийската армия са синхронизирани с работата на органите на реда и на специалните служби в Русия. Путин обяви, че Федералната служба за сигурност практически из цяла Русия разкрива замаскирани гнезда на различни терористически организации, включително и на ИДИЛ. Путин констатира и, че с ударите си Русия е нанесла съществени щети на терористите в Сирия и „качествено е изменило ситуацията“ в арабската република. Държавният глава високо оцени действията на руските военни в Сирия. Той съобщи, че в момента с въздушната подкрепа на Москва повече от 5000 сирийски войници са предприели настъпление срещу терористите в няколко провинции на републиката. Президентът нареди на Министерството на отбраната да съгласува действията си в Сирия с командния пункт на ВВС на Израел, както и със силите на международната коалиция, оглавявана от САЩ.

Отделно Путин определи като приоритети укрепването на бойния потенциал на руските стратегически ядрени сили и реализацията на отбранителните космически програми. „Необходимо е всички съставни на ядрената ни триада да бъдат оборудвани с нови въоръжения, както и да се повиши ефективността на системите за предупреждение за ракетно нападение“, подчерта Путин. Той поръча на ръководството на МО да продължи да провежда внезапни бойни проверки и учения в армията. „В хода на ученията особено внимание да се отдели на прехвърлянето на войски на далечни разстояния, на отработването на задачи по противовъздушна отбрана с практическо вдигане на авиацията и с маневри на зенитно-ракетните и радиотехническите части“, нареди президентът.  

Президентът подари хъски на ученичка

Владимир Путин подари за Нова година пале хъски на ученичка от Хакасия, информира Утро.ру. 12-годишната Олга Марушенко написала писмо до президента, в което го помолила за кученце от споменатата порода. Момичето обяснило, че семейството й няма възможност да си позволи толкова скъпо кутре. „Мама знае, че ви пиша, но не вярва, че ще прочетете писмото ми. Но аз все пак се надявам и вярвам, че ще го прочетете“, пише малката Олга. Ученичката се оказала права, тъй като Путин не само прочел писмото й, но откликнал и на молбата й. Кутрето бе връчено на Олга от пълномощния представител на президента Михаил Побизаков, предава РИА Новости. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване