12/12/15 02:02
(http://pik.bg)

София потъва в магията на аржентинското танго

София потъва в магията на аржентинското танго

Започва най-страстният уикенд на годината - шоу-концерти и танцувални вечери с прочути танцьори, музиканти и диджеи ще потопи София в магията на аржентинското танго. Фестивалът „Дни на тангото”, който започна още на 11 декември ще продължи през целия уикенд до 13 декември, а в програмата му има по нещо за всички, които обичат танца.

Организаторите от Тангерин обещават най-грандиозния и невероятен фестивал. За танцуващите организаторите са предвидили серия от семинари за различни нива, водени от гостуващи именити танцьори. Кулминациите на фестивалните вечери ще бъдат два танго бала (т.нар. Гран милонги) с полунощно шоу на гостуващите танцови двойки и с участието на известни танго-диджеи от Европа и Аржентина.

На 12 декември от 19:00 в Централния военен клуб ще се проведе концерт с участието на Квартет „Силенсио” (Аржентина/Уругвай/Германия) и танцьорите Леандро Палу (Аржентина) и Мария Циациани (Гърция). Легендарният танго-квартет ще представи музиката на великите оркестри от Златната ера на тангото.

Независимо дали свирят като квартет, секстет или оркестър, музикантите на “Силенсио” знаят как да прелъстят и развълнуват публиката. Техните многопластови изпълнения черпят вдъхновение от музиката на традиционните оркестри на Буенос Айрес от средата на 20-и век и легендарните стилове на Пулиезе, Д’Ариенцо, Биаджи, Ди Сарли и Гоби. В основата на „Силенсио” стои талантливият аржентински пианист, аранжор, изследовател и педагог Роджер Елу, който е един от главните двигатели на бума на живата танцувална танго музика в Европа.

За концерта на “Силенсио” в София с него пристигат още трима водещи музиканти на оркестъра: уругвайският бандонеонист Хосе Луис Бетанкор, аржентинският цигулар Амадео Еспина и контрабасистът Вини Холценкамп от Германия. На сцената заедно с тях ще видим и една изключителна танцова двойка - Леандро Палу (Аржентина) и Мария Циациани (Гърция). Леандро и Мария са утвърдени професионални учители и танцьори на аржентинско танго, които ръководят една от водещите танго академии в Лондон.

Те редовно пътуват из Европа за да водят семинари и да участват във фестивали и спектакли, а дългият списък на постиженията им включва участия в Лондонския Уест Енд, в прочутото телевизионно шоу Strictly Come Dancing, както и в множество фестивали и спектакли в столицата на тангото, Буенос Айрес. Билети за концертите от фестивала могат да бъдат закупени в мрежата на Тикет Плюс. Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2015 г и се провежда с любезното съдействие на Посолството на Република Аржентина. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване